Csodákra képes a tízlépéses koreai bőrápolási rutin

Hallottál már a koreai szépségápolási rutinról? Amennyiben ámulattal nézed az ázsiai nők kortalanságát, mindenképpen érdemes ellesni egy-két hasznos trükköt, ami a bőrápolást illeti.
Csodákra képes a tízlépéses koreai bőrápolási rutin

Hallottál már a koreai szépségápolási rutinról? Amennyiben ámulattal nézed az ázsiai nők kortalanságát, mindenképpen érdemes ellesni egy-két hasznos trükköt, ami a bőrápolást illeti.

Régóta közismert tény, hogy a koreai nők különösen sok energiát fektetnek a bőrápolás tudományába, ami valóban látványosan szép eredményeket produkál. A mindennapos fényvédelemben, a tudatos bőrápolásban és a dupla arctisztításban hisznek. Tízlépéses módszert alkalmaznak, amelynek lényege a helyes sorrend betartása, viszont nem árt tudni, hogy a saját bőrtípus és állapot szerint érdemes kiválogatni azokat a termékeket és lépéseket, amelyek hasznosak lehetnek számunkra.

Íme a tízlépéses koreai bőrápolás, ami garantáltan látványos eredményeket produkál:

1. Olajos arctisztítás

Az első lépés az egyik legfontosabb a koreai bőrápolási rutinban, ezért érdemes mindig olajos arctisztítással kezdeni a bőrápolást, ugyanis ezek a tisztítók számítanak a leghatékonyabbaknak a piacon.

2. Víz alapú arctisztítás

Ezzel a második vizes alapú tisztítással lesz teljes az úgynevezett dupla arctisztítás folyamata, amelyet sosem hagynának ki a koreai nők a napi rutinjaikból.

3. Bőrradírozás

A radírozás segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, valamint ezáltal megtisztíthatod a pórusaidat is. Ezt a lépést legalább hetente egyszer iktasd be a bőrápolási rutinodba.

4. Arctonik

Nem lenne szabad megfeledkezni a tonizálásról sem! Szerezz be egy jó minőségű arctonikot, ugyanis segít helyreállítani a bőr pH-értékét, továbbá előkészíti a bőrt az elkövetkező hidratálás folyamataira.

5. Esszencia

Ezek a koreai termékek vízmegkötővel és vízzel látják el a bőrt, melyek a mélyebb rétegekbe is alaposan bejutnak. Főleg száraz bőrűek számára ajánlott, de egyébként minden bőrtípus számára hasznos termék és lépés.

6. Szérum

Attól függően érdemes alkalmazni, milyen szérumra van szüksége az arcbőrnek. Többnyire ránctalanító hatóanyagokat tartalmaznak, valamint segítenek a pigmentfoltok eltüntetésében is.

7. Arcmaszk

Mindenképpen organikus alapanyagú maszkokat érdemes választani, példának okáért a koreai nők rendkívül szeretik a rózsavizet, az uborkát és a zöld teát. Legalább hetente egyszer kellene egy 15-20 perces arcmaszkot feltenni, hiszen így képes kifejteni jótékony hatásait.

8. Szánj időt a szemkörnyékápolásra!

A koreai szépségápolás nagy gondot fordít a szemkörnyékápolás fontosságára, hiszen itt sokkal vékonyabb a bőr, mint az arc többi részén. Érdemes ügyelni az arckrémek minőségére, valamint arra, hogy biztosan a bőrtípusnak megfelelő kencét alkalmazzuk.

9. Megfelelő hidratálás

Kihagyhatatlan lépés, melyet reggel és este is alkalmazni kellene a hosszútávú és látványos eredmény érdekében. Nem csak az arcra, hanem a nyakra és a dekoltázsra is érdemes hidratáló termékeket tenni.

10. Ne feledkezz meg a napvédelemről!

Köztudott, hogy a nap és a káros UV-sugarak nagymértékben elősegítik a bőröregedés folyamatát, ezért fontos, hogy rendszeresen alkalmazzunk jó minőségű, fényvédőt tartalmazó termékeket. Az ázsiai nők kifejezetten óvakodnak a napsugaraktól, így például még télen is használnak egy-egy alacsonyabb faktorszámú napfényvédő kozmetikumot.

Kapcsolódó cikkek

Fiatalodj 5 évet! - Hatékony anti-aging - Öregedés elleni tippek

Fiatalodj 5 évet!

Hogyan legyünk fiatalabbak?

Rettenetes sztárfrizurák

Rettenetes sztárfrizurák

Néha a sztároknak sem jó a frizurájuk.