Luxus arckrémmel az időtlen szépségért

A hatóanyagokban gazdag, minőségi arcápolókkal öröm a szépségápolás. De hogyan találjuk meg a számunkra tökéletes darabot?
Luxus arckrémmel az időtlen szépségért

Ahány ember, annyiféle egyéni igény. Egyedül felmérni, hogy a bőrünknek pontosan mire is van szüksége, nem is annyira könnyű feladat. Sokszor esünk áldozatul egy látványosan fotózott reklámnak, egy jól megfogalmazott marketing szövegnek, egy tökéletes arcbőrrel kecsegtető luxus arckrémként hirdetett terméknek. És aztán akár évtizedekig élhetünk úgy, hogy valójában nem a számunkra megfelelő bőrápolási terméket használjuk.

Mi számít valójában?

Egy jó arckrém nem attól jó, hogy szép a csomagolása, illetve a reklámja, hanem attól, hogy az összetevői minőségiek, tiszták, megfelelő arányban tartalmaz hatóanyagokat és a bőrünknek megfelelő ápolást nyújt, jó hasznosulási rátával. Vegyszermentes és tiszta alapanyagokból álló terméket keressünk, hogy a bőrünk ápolását, épülését szolgáljuk. A különféle vitaminok (C-, A-, B3-, E-vitaminok) táplálnak, fiatalítanak, a peptidek segítik a kollagéntermelés serkentését, de a BHA- és AHA-savak is sokat javíthatnak a bőr állapotán. De természetesen nem mindegy, hogy ezek milyen arányban megtalálhatóak, milyen a felszívódásuk. Egy luxus arckrém tehát szintén nem attól válik luxussá, hogy egy szupersztár hirdeti és csillog a csomagolása.

Legyünk szemfülesek! Ügyeljünk arra, hogy milyen és mennyi hatóanyagot tartalmaz a kiválasztott termék, olvassuk el az összetevők listáját; a minőségi krémek eggyé válnak a bőrrel, és akár egy terápia, segítenek, hogy az önmagának a legjobb formáját mutassa. Ez az igazi szépség, nem igaz?

Nem vagyunk egyformák

Attól még, hogy egy krém a barátnőnk, kolléganőnk számára megfelelő, nem jelenti azt, hogy nekünk is arra van szükségünk, mindig legyünk körültekintőek, mielőtt beállunk a sorba. Ettől függetlenül érdemes kikérni például a kozmetikusunk tanácsát, ahogy szeretteink bőrápolási sikereire is legyünk nyitottak, hiszen könnyen lehet, hogy előttünk találnak rá a számunkra is megfelelő termékre.


Kapcsolódó cikkek

Lyn Slater a divatikon

A divat nem ismer korhatárt

Divatos bárki lehet, még egy idősebb ember is.

Az ajaktöltés művészete

Az ajaktöltés művészete

Utánajártunk, miért egyre népszerűbb ez a beavatkozás.

Csillogás a fürdőszobapolcon - Fenntartható márka biztosítja a luxusszintű hajápolást

Csillogás a fürdőszobapolcon - Fenntartható márka biztosítja a luxusszintű hajápolást

A Kevin Murphy állatkísérletek nélkül biztosítja a magas színvonalú minőséget.