Milyen kiegészítőket készíthetünk házilag?

A legtöbb nő úgy érzi, divatkiegészítőkből és ékszerekből sosem elég. Mindig akad olyan összeállításunk, melyhez nincs megfelelő hajdíszünk, táskánk, vagy például karkötőnk. Nem kell azonban minden alkalommal vagyonokat költenünk ilyen kellékekre. Házilag is elkészíthetünk néhány trendi darabot, akár meglévő kiegészítők felhasználásával. Tarts velünk, ha Te is szeretnéd kreatívan felfrissíteni kincsestárad!
Milyen kiegészítőket készíthetünk házilag?

Frizura kiegészítők házilag

A hosszú és a rövid hajú hölgyek sem létezhetnek különféle hajdíszek és csatok nélkül. A legegyszerűbb persze fekete hullámcsatot és egyszínű hajgumit venni, de ezek nem emelik ki hajkoronánk szépségét. Az alábbi otthon megvalósítható ötletek viszont beválhatnak!

Hullámcsat másképp

Szívesen feldobnád megunt hullámcsatjaid? Csak ragassz a végükre színes csillogó gyöngyöt vagy akár egy különleges gombot! Egy perces munkával izgalmas kelléket hozol létre!

Díszes hajfésű

Egy egyszínű műanyag vagy fém fésű díszt is dekorálhatsz. Az alábbiakat ragaszthatod rá:

ü műanyag vagy textil virágok

ü fényes vagy matt gyöngyök

ü kagylók

ü zsinórdíszítés

ü masni

Saját ötlettel is előállhatsz. Hobbiboltban bőven akadnak kiegészítők díszítéshez.

Hajpánt

Megunt ruháidból percek alatt készíthető hajpánt. Fonhatod pólócsíkokból, hímezhetsz farmeranyagra, de akár egy varrás nélküli laza csomóval is rögzítheted.

Egyedi sálak készítése

Sorakoznak a szekrényben az egyszínű sálak? Pár öltéssel más színű fodrot vagy fehér csipkét varrhatsz egy-egy darab végére. Így nem mindennapi darab az eredmény. Ha szeretsz varrni, akár egy patchwork terméket is készíthetsz több különféle anyagból.

Táskák kis kiegészítéssel

Szövegből vagy bőrből készült oldaltáskáidat rojtokkal, csipkékkel vagy gombokból összeálló mintával dekorálhatod. Akár kisebb-nagyon szövet virágokat is erősíthetsz rájuk. Vigyázz, mert minden barátnőd ilyet akar majd!

Ékszerek házilag

A házilag készített kiegészítők világában talán az élszerek állnak az első helyen. Most a napjainkban divatos ötletekre koncentrálunk.

Charm ékszerek

Nagyon trendi ilyen típusú ékszereket hordani. A charm maga az ékszerről lógó kis szimbólum, ami lehet például csillagjegy vagy horgony, de gyakorlatilag bármi. Gyöngyházfényű gyöngyökkel és különféle charmokkal magunknak is alkothatunk ilyet. Mi több, még a nevünket is ráfűzhetjük, ha vásárolunk apró betűket hozzá.

Kiegészítők ruhákból

A hosszú, vékony pólócsíkokból nemcsak hajpánt készülhet, de hozzáillő karkötő vagy nyaklánc is. Elég csak egyszerűen több színt összefonni, s máris kész az ékszer.

Régi farmered akár egy memóriadrótos karkötővé is alakíthatod. Elég egy csíkot levágni, közepébe erős, de hajlítható drótot húzni. Végeit érdemes bevarrni, esetleg gyönggyel díszíteni. Ezután kell többsoros formára hajlítani, méretünknek megfelelően.

Összefoglalás: Házilag is rengeteg fajta sálat, táskát, hajdíszt és ékszert alkothatunk. A legjobb, ha kidobásra szánt kiegészítőinket, ruháinkat hasznosítjuk ily módon. Természetesen újonnan vett kreatív kellékekből is dolgozhatunk.

Kapcsolódó cikkek

A rose gold kiegészítők eredete

A rose gold kiegészítők eredete

A vidám ragyogás és nőies báj egyesül a rose gold ékszerekben.

Ne keress tovább, itt a legjobb ajándék ötlet!

Ne keress tovább, itt a legjobb ajándék ötlet!

Ennél jobb ajándékot keresve sem találsz!