Nem gondoltad volna, hogy ez az 5 faktor befolyásolja melleid méretét

A legtöbb testrész egy bizonyos méretűre nő, majd megáll. A mellméreted viszont teljesen más történet.
Nem gondoltad volna, hogy ez az 5 faktor befolyásolja melleid méretét

A mellek az életed során változhatnak méretben és alakban.
Mi határozza meg a mell méretét?
Mutatjuk a mellméretet befolyásoló faktorokat:

#1. Gének

Ugye ezen senki sem lepődik meg? Csakúgy, ahogy a génjei segítenek meghatározni a haj- és bőrszínedet, azt, hogy milyen magas vagy, és még sok más jellemzőt, a mellméretedre is hatással vannak. Ez nem jelenti azt, hogy garantáltan C-kosaras leszel, ha a közvetlen családodban mások is azok, de ez határozottan valószínűbb számodra, mint valakinek, aki A-kosarakkal rendelkező családból származik. Azonban ez nem minden, még nagyon sok egyéb tényező is hozzájárul a mellméretek kialakulásához.

#2. A súlyod

A melleid az anatómiád összetett részét képezik, támasztó- vagy kötőszövetekből, tejmirigyekből és tejcsatornákból, valamint zsírszövetekből állnak. Az, hogy az egyes szövettípusokból mennyi van, egyedi mindenki esetében. Vannak, akiknél több a támasztószövet, mint a zsír, és fordítva. Tanulmányok szerint, amennyiben a melleid nagyobb koncentrációban tartalmaznak zsírszövetet, amikor hízik vagy fogy nagy eltéréseket tapasztalhat, de mindenki megérzi ezt a változást.

#3. Az edzési rutinod

Az előző ponthoz kapcsolódik kicsit ez a pont is, azonban itt egy kicsit más szemszögből nézzük a mellméret ügyét. A mell mögött izmok húzódnak meg, amennyiben valaki erre a területre edz, észreveheti, hogy mellei feszesebbek, duzzadtabbak, ez nem azt jelenti, hogy megnőttek, csupán azt, hogy a mell mögött lévő izmok nőttek. Ezzel együtt azt is el kell mondani, hogy nincsenek kifejezetten olyan gyakorlatok, amik megnövelik a mellméreteket, sőt semmilyen más természetes csodaszer. ha valaki nagyobb melleket szeretne, akkor az egyetlen megoldás a mellplasztika Budapesten.

#4. A menstruációs ciklusod

A menstruációs ciklus meglehetősen komoly változásokat idézhet elő a mell méretében, szerkezetében és alakjában. A ciklus első felében a szervezet ösztrogént termel, egy olyan hormont, amely ovulációt idéz elő, és serkenti a tejcsatornákat a mellekben, míg a ciklus második felében a progeszteron serkenti a tejmirigyek képződését, ami duzzanatot, és enyhe fájdalmat is okozhat. Ez teljesen természetes folyamat, ha te is hasonlót tapasztalsz, egyáltalán nem kell aggódnod, mert csak a ciklusod váltakozása okozza! A fogamzásgátló szedése is közre játszhat a folyamatban, hiszen ez is szabályozza a ciklust. A hormonális fogamzásgátló módszerek, mint a tabletta, injekció és a hormonális spirál ténylegesen befolyásolhatják a mellméretet. Ebből következik, hogy természetesen a terhesség, és a szoptatás is hatással van a mellek méretére, nem is kicsit. A terhesség alatt több méretet is nőhetnek a mellek.

#5. Az életkorod

A kor előrehaladtával, valószínűleg a melleid már nem olyanok, mint 15 évesen, és valószínűleg másképp fognak kinézni pár év múlva is. A menopauza közeledtével a hormonális változások hatással vannak a mellek méretére és alakodra is. Amikor az ösztrogénszint csökken, a mell kötőszövete kiszárad és elveszíti rugalmasságát.

Kapcsolódó cikkek