3 szépítő erejű tea, ami kiűzi a méreganyagokat

A szép bőr a megfelelő táplálkozással, illetve folyadékfogyasztással kezdődik. Ám a napi ajánlott vízmennyiségen túl érdemes hetente néhány alkalommal egy-egy csésze bőrszépítő teát is elkortolynod, amelyek szuperül kipucolják a méreganyagokat a szervezetedből. Cikkünkben megismerheted a leghatásosabb italokat.
3 szépítő erejű tea, ami kiűzi a méreganyagokat

A bőrszépítő teák különlegessége magas vitamin-, aminosav- és kateintartalmukban rejlik: ezek lassítják az öregedést, serkentik a kollagéntermelést és az egészséges bőrsejtek termelődését - ezt számos tudományos kutatás alátámasztja. Emellett nagyszerűen hidratálnak is, ami szintén orvosságot jelent a fakó és száraz bőrre. Heidi Brown, kozmetikus szerint ráadásul a bőrünkön minden elfogyasztott ételnek és italnak nyoma marad: „a tea EGCG-t, egy olyan típusú antioxidánst tartalmaz, amely egyrészt felpörgeti az anyagcserét és kipucolja a méreganyagokat a szervezetből, másrészt kiválóan alkalmas a bőrkárosodást és a korai öregedést okozó szabad gyökök ellen is” – mondja Krier. Az antioxidánsok pedig elengedhetetlenek az egészséges bőrhöz. A szabad gyökök – amiket különféle stresszorok, de jellemzően az UV-sugarak és a környezetszennyezés juttatnak a szervezetbe – „oxidatív stresszt” váltanak ki, ami ráncosodáshoz, elszíneződéshez és sápadtsághoz vezet. Az antioxidánsok „felfalják” ezeket a szabad gyököket, mielőtt azok károsíthatnák a bőrsejteket.

Ezek a legjobb bőrszépítő teák

Rooibos

A rooibos tea nagy mennyiségű antioxidánst, cinket- és alfa-hidroxisavat tartalmaz, amelyek együttesen megelőzik a bőr alatti zsírvesztés megelőzését és visszafordítását. Az italban található antioxidánsok közül különösen fontos a notofagin, az aszpalatin és a szuperoxid-diszmutáz, vagyis a szabad gyökök ellen védelmet nyújtó enzimek. A Rooibos tea továbbá cinkben gazdag, ami jó a pattanások ellen.

A zöld tea az egyik legjobb bőrszépítő tea

Fehér tea

Szépségápolás szempontjából a fehér tea mind közül a legjobb, mivel ennek a legmagasabb az antioxidánstartalma. Ezenkívül erősen bőrfiatalító hatású: a fehér tea lassítja a bőröregedést, és megakadályozhatja a kollagén és elasztin lebomlását.


Zöld tea

A zöld tea gyulladáscsökkentő,, fenntartja az egészséges bőrsejteket, és belsőleg is védi a bőrt az UV-sugárzás okozta napsugárzás ellen. Ez a zöld tea magas az EKGC-szintjének köszönhető: az EKGC egy szuper erős antioxidáns, amely újraaktiválja a haldokló bőrsejteket. Ha kíváncsi vagy a többi bőrszépítő teára is, a Coloré cikkében valamennyit megtalálhatod.

Kapcsolódó cikkek